Sayfalar

24 Ocak 2011 Pazartesi

GÖZ MAKYAJ TERCİHLERİM-

Herkese merhaba :)
Biliyorsunuz bir önceki postumda blogumda neler görmek istediğinizi sormuştum.Kozmetik tercihlerim ve saçlarla alakalı istekler geldi.Nerede hangi saç kullanılır gibi? Ben saç konusunda korkak ve sabit fikirli biriyim.Ama yine de elimden geldiğince nerede hangi saç olur konusunda fikirlerimi paylaşacağım.
Bugün göz makyajında terchilerim neler onlardan bahsedeceğim.
Öncelikle göz makyajımın olmazsa olmazsı Lancome kapatıcım.Öyle küçük göründüğüne bakmayın.Çok uzun süre gidiyor. Yorgun olduğum günlerde özellikle sürüyorum ve canlı bir görünüm elde ediyorum.Gözü makyaja güzel hazırlıyor. 


Far tercihim eğer gece çıkıcaksam veya özel bi yere gitmem gerekiyorsa genelde gözlerimi koyu yapmayı tercih ediyorum.Guerlain'in dörtlü gri far takımı kesinlikle ideal.Grinin tonlarını barındırıyor ve benim gözlerimin  rengine gidiyor.Yalnız inanması zor olsada çantada tasıdıgınız an kırılıyor.Verdiğiniz parayı göz önünde bulundurunca kırıldıgını gormek evlat acısı gibi diyebilirim :) ( Tecrubeyle sabittir )
Diğer bir far tercihimse Dianne Brill.. En çok su yeşili rengi için aldım.Bu renkte gözlerime yakışıyor.Elayken yeşil gibi hissettiriyor.Bu yüzden vazgeçilmezim :) 
Türkiye'de Dauglas'larda satılıyor.


Evet biliyorum bu bir allık :) Ama ben günlük makyaj yaptığım zaman fırçamla allığımdan minicik alıp gözlerimin üzerine renk veriyorum.Canlı ve doğal bir görünüm elde ediyorum.
Farda son terchimde Victoria Secret Pink Me Up serisinden kahverengi ışıltı veren simli far.Arada bir allık fırcamla yanagıma da ışıltı vermek amacıyla kullanıyorum.Gayet başarılı güzel bir far.Tek kötü yönü ne kadar dikkatli açıp kapatırsam kapatıyım 20 sefer gözüme sürüceğim kadar miktar havada uçuşuyor.Tabi o an ortaya çıkan görüntü hoş oluyor :) Her yer ışıl ışıl :))
Far sürmem gerekiyorsa sürdükten sonra eyeliner kullanırım.Mutlaka ve mutlaka.Eyeliner'da tercihim Golden Rose Style Liner'dan yana.En önemli özelliği kesinlikle akmıyor.Ağlasam bile ! 
Makyajımı temizlerken dağılarak değilde topak topak olarak gözlerimi terk ediyor.Bu tarz topaklanarak yok olmayla geçen sene Harvey'de bir rimelle tanışmıştım.Markası şuan aklımda değil.Çok memnun kaldığım için Golden Rose gibi cüzdan dostu bir markada bu özelliğe rastlayınca hemen aldm ve vazgeçilmezim oldu :)
Ben Golden Rose kullanmam diyenler içinse Dior'un eyelinerını öneriyorum. O da siyah yapabiliyor.
Son bir uyarı YSL eyeliner sakın almayın.Hiç boyamıyor silik bir görüntü veriyor!!Benden söylemesi =)

Göz kalemi tercihim ise Lancome'dan yana.Başarılı bulduğum kalemlerden! Akmıyor dağılmıyor.Daha uygun yollu alternatif isteyenler içinse kesinlikle Flor -Mar çok başarılıdır kalemi.
Ben göz kalemini alt göz kapağıma yarım sürerim.Alt ön tarafına ve göz pınarlarıma parlak simli kalem kullanıyorum. 
Parlak simli kalemde ise tercihim kesinlikleee Pupa.. Yumuşak uçlu ve istedim parlaklığı veriyor.Ayrıca arkasındaki fırçamsı ucu da şu şekilde kullanıyorum;
Göz pınarlarıma kalemi sürdükten sonra arkasıyla da dağıtıyorum.Böylece doğal ve ışıltılı bir görünüm elde ediyorum.
Sonunda geldik en önemli malzemeye :) 
Maskaralar:)
Benim maskarada üç tercihim var.Birincisi YSL çok güzel uzatıyor ve hacim veriyor.Kesinlikle tavsiye ederim.


Dior Show Iconik ise benim vazgeçilmezim.Öylee güzel kıvırıyor kiiii :) Takma kirpik etkisini kesinlikle yaşıyorum ve bu duyguya bayılıyorum :)


Alt kirpiklerde tercihim ise M.A.C'ten yana.Benim için alt kirpiklerin tek tek ama simsiyah durması çok önemli.İşte istediğim bu etkiyi ambalajına vurulduğum M.A.C zoom lush ile  elde edebiliyorum
Benim göz makyajında tercih ettiğim markalar bu şekilde :) Sizin önerileriniz,kullandığınızda bayıldığınız yada iyiki bunu keşfetmişim dediğiniz ürünler neler ?

3 yorum:

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

paylaşımların için saol cnm Lancome effacernes concealerı çok ama çok merak edıyorum çilekte vardı en kısa zamanda alıcam bende...

Burcu Çalışkan dedi ki...

paylaştığın bir kaç ürünle ilgli yorumlarınla deneyeceklerim olacak umarım bende memnun kalırım, teşekkürler

Yasemin Öndar dedi ki...

Benim göz kaleminde tercihim kesinlikle "Chanel" ! özel kalemtraşı ve uuupuzun boyuyla hem uzunca zaman kullanılabilir hem de asla bulaşmıyor.. Ayrııca benim gibi makyaj tazelemekten hazetmeyenler için gün içinde tazeliğini koruyor olması tavsiye sebebim :)) Paylaşım için teşekkürler ;)